zondag 16 december 2012

In granaatappel gemarineerde lamsrack met krokant korstje


Dit lekkere malse lamsvlees wordt extra speciaal doordat het eerst wordt gemarineerd in granaatappelmelasse. Deze zoetzure melasse is een dikke siroop van ingekookt granaatappelsap. Het is verkrijgbaar bij Turkse en Marokkaanse winkels. Het krokante korstje maakt dit gerecht helemaal af! Lekker met haricots verts en kastanjechampignons.

In granaatappel gemarineerde lamsrack met krokant korstje
voor twee personen

1 lamsrack
1dl granaatappelmelasse
25 gr havermout vlokken
50 gr walnoten
1 theelepel honing
1 sjalotje, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geplet
muntblaadjes van drie takjes, fijngehakt
5 eetlepels olijfolie
rozemarijn
zeezout
peper

Wrijf het vlees in met peper, zout, rozemarijn en munt. Meng de granaatappelmelasse met de knoflook, de sjalot en de olijfolie. Doe het vlees samen met het granaatappelmengsel in een plasticzak en sluit deze goed af. Laat dit minstens 4 uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 130 °C.

Haal het vlees uit de plasticzak en dep het vlees goed af . Meng in een kom de havermout, de walnoten, de honing en voeg een beetje van de marinade toe. Schroei het vlees in een pan aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Bestrijk het vlees eerst nog met wat marinade en daarna met het notenmengsel.

Zet het vlees in de oven en laat ongeveer 30 minuten garen tot het vlees rosé is en de korst lekker knapperig is.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...