vrijdag 28 december 2012

Kaaskoekjes


Dit recept komt uit ''de Hapjes bijbel'', een leuk kookboek om inspiratie op te doen voor originele borrelhapjes. Een aanraden voor alle mensen die de zalm wraps en blokjes kaas op borrels en verjaardagen beu zijn!

Deze heerlijke kaaskoekjes zijn perfect voor bij de borrel of als appetizer. Je kunt de koekjes luchtdicht nog 10 dagen bewaren in de koelkast.

Kaaskoekjes

225 gr blauwschimmelkaas, verkruimeld
115 gr boter, op kamertemperatuur
225 gr bloem
1 ei
1 eidooier
3 eetlepels geknipte verse bieslook
peper

Je begint een dag van tevoren; klop de kaas en boter goed door elkaar. Voeg het ei, eidooier, bieslook en wat peper toe en klop alles door elkaar.

Voeg de bloem in drie porties toe en schep elke portie goed door het mengsel voor je de volgende toevoegt.

Verdeel het mengsel in twee porties en vorm van elke portie een rol van ongeveer 5cm doorsnee. Wikkel beide rollen straks in een vel bakpapier en leg ze een nacht in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Snijd de rollen deeg in plakken van ongeveer 3mm dik en leg die op de bakplaten.

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten, tot de randen goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Ga jij deze kaaskoekjes maken voor je volgende borrel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...