vrijdag 16 augustus 2013

Courgette carpaccio met yoghurt-kruiden sausje


Ik begin met een waarschuwing! Dit receptje komt uit het kookboek ''Vegeterranean''. In dit kookboek staan heerlijke recepten van Malu Simões en Alberto Musacchio, de eigenaren van Azienda Agrituristica Montali: het beste vegetarische hotel ter wereld. Het boek staat vol met de meeste lekkere,  Mediterraanse, vegetarische en ook culinaire gerechten. Als je dit geweldige kookboek doorbladerd wil je niets liever dan naar dit hotel op een heuvel in een olijfboomgaard in Umbrië, Italië. Dus je bent gewaarschuwd!
Het snelst geniet je van de heerlijke recepten door zelf aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met deze heerlijke courgette carpaccio met een yoghurt-kruiden sausje. Een heerlijk fris en licht voorgerechtje, verrassend snel, simpel en vooral lekker!

Courgette carpaccio met yoghurt-kruiden sausje
voorgerechtje voor twee personen

1 kleine courgette
1 citroen
klein handje geschaafde amandelen
150 ml slagroom
150 ml yoghurt
1 teentje knoflook, fijngehakt
gemengde kruiden (ik gebruikte verse bieslook en basilicum, gedroogde tijm en rozemarijn)
extra vergine olijfolie
zeezout
peper

Was de courgette en snijd de uiteinden af. Snijd dunne plakjes van de courgette met een heel scherp mes of met een mandoline. 

Leg de dunne plakjes courgette dakpansgewijs op een bord. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met een beetje citroensap en olijfolie. Laat dit z'n 5 minuutjes marineren.

Rooster de geschaafde amandelen kort in een droge pan.

Klop de room licht op en meng met de yoghurt. Hak de kruiden fijn, houd wat bieslook en wat blaadjes basilicum apart ter garnering. Voeg de knoflook, gemengde kruiden, 3 eetlepels extra vergine olijfolie en 2 eetlepels citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. 
Bij dit recept houd je yoghurt-kruiden saus over, dit kun je bewaren in de koelkast en gebruiken als dressing voor een lekkere salade.

Besprenkel de courgette carpaccio met het yoghurt-kruiden sausje en bestrooi met het amandelschaafsel. Garneer met de bieslook en basilicum.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...