maandag 19 augustus 2013

Open lasagne met geroosterde puntpaprika en courgette



Lasagne is heerlijk, maar na het eten geeft het mij vaak het gevoel dat er een steen op mijn maag ligt. Deze variant is lekker licht en is ook veel sneller klaar.
De groenten in deze lasagne worden geroosterd en krijgen hierdoor een heerlijke smaak. De geroosterde paprika kun je in de supermarkt in een potje kopen, maar je maakt ze heel makkelijk zelf. 
De puntpaprika heeft een lange smalle vorm, je ziet ze het meest in het rood, maar ze zijn er ook in geel, oranje en wit. Ze smaken lekker zoet en fruitig. Net als gewone paprika's zijn ook puntpaprika's heel gezond. Ze bevatten veel vitamine E en C. Maar ook vitamine B1, dit zorgt onder andere voor een goede spijsvertering, vitamine B2, voor een mooie huid, haar, nagels en goed voor de ogen en ook vitamine B6, belangrijk voor de stofwisseling. Puntpaprika's bevatten zelfs ook nog veel foliumzuur, goed voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden.
Heel gezond dus die paprika's, maar wist je dat de gemiddelde Nederlander slechte een halve paprika per maand eet? Tijd dus om aan de slag te gaan met deze heerlijke vruchtgroente, begin met deze heerlijke open lasagne!

Dit recept bedacht ik voor Lekker Tafelen, een team foodies schrijft hier dagelijks over eerlijke en smaakvolle maaltijden.

Open lasagne met geroosterde puntpaprika en courgette
voor twee personen

6 verse lasagne bladen
2 puntpaprika's
1 kleine courgette
4 eetlepels ricotta
2 flinke theelepels pesto 
handje verse basilicumblaadjes
2 kleine handjes rucola
parmezaanse kaas, geschaafde krullen 
balsamicostroop
olijfolie
zeezout

Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Kook water in een grote pan voor de lasagne bladen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de puntpaprika's op. Zet ze voor 15 minuten in de oven. Als het vel iets zwartgeblakerd is zijn ze goed. Haal ze uit de oven en leg ze op een bord, dek af met aluminiumfolie. Laat dit even zo staan.

Snijd het begin en einde van de courgette en schaaf er met een kaasschaaf lange repen van. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en grill ze in een grillpan. Haal ze uit de pan als beide kanten mooie grillstrepen hebben. Bestrooi met zeezout.

Voeg ruim zout toe aan het kokende water en kook de lasagne bladen in z'n 3 a 4 minuten.

Nu de puntpaprika's afgekoeld zijn kun je het vel er heel makkelijk af halen. Als je aan het kroontje trekt kun je de paprika makkelijk in de lengte halveren. Verwijder het kroontje, het vel en de zaadlijsten en snijd ze in de breedte door. Bestrooi met zeezout.

Giet de lasagne bladen af, laat ze goed uitlekken en besprenkel met een beetje olijfolie.

Leg een blad lasagne op een bord, leg hierop de helft van de repen courgette. Besmeer met een flinke theelepel pesto.
Hierop komt weer een blad lasagne. Deze beleg je met de helft van de punt paprika, 2 eetlepels ricotta en bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum.
Dek af met het laatste blad lasagne, leg hier een handje rucola op en besprenkel alles met olijfolie. Maak af met wat geschaafde krullen parmezaanse kaas en besprenkel met de balsamicostroop. 

Smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...