maandag 9 september 2013

Cobbsalade


Deze salade is een Amerikaanse klassieker uit de jaren dertig van de twintigste eeuw. Het verhaal gaat dat Bob Cobb, eigenaar van een restaurant in Hollywood, op een avond van diverse restjes een salade samenstelde en zo de cobbsalade in het leven riep. Een ander verhaal is dat niet Cobb zelf maar zijn chef kok de salade heeft uitgevonden. En om het allemaal nog makkelijker te maken heb ik dit recept van Lorraine Pascale, uit het boek Fast, fresh & easy.
Van wie het recept ook komt, degene heeft een geweldig lekkere salade bedacht! Op het eerste oog zijn het niet de meest voor de hand liggende ingrediĆ«nten om te combineren, maar de smaak is geweldig!

Cobbsalade
Maaltijdsalade voor 2 personen

400 gr kidneybonen uit blik
125 gr kerstomaatjes
150 gr gerookte kipfilet 
1 avocado
1 mango
4 plakken bacon
75 gr blauwe kaas
1 limoen
olijfolie
zeezout
peper

Bak de bacon uit in een droge pan.

Laad de kidneybonen uitlekken in een vergiet en spoel ze af.

Snijd de mango in blokjes, in dit filmpje zie je hoe je dat het beste kunt doen.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel met limoensap om verkleuring tegen te gaan.

Snijd de gerookte kip in plakjes, halveer de tomaatjes, snijd de bacon in stukjes.

Leg alle ingrediƫnten mooi verdeeld op een bord en verkruimel er de blauwe kaas over.

Besprenkel met wat olijfolie, limoensap en breng op smaak met zout en peper.

Smakelijk!



1 opmerking:

  1. Anneke,

    Weer een heerlijk recept, zoals we van je gewend zijn;-)
    De bite van de Kidney bonen, het zoete vaan de mango,
    mmmmm heerlijk.
    Dit recept komt zeker in onze top tien.
    Echt een aanrader!

    Veel liefs en succes met je blog.
    Pa & ma

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...