maandag 2 september 2013

Tomaatjes met mozzarella en basilicum


Dit gerechtje is reuze simpel, maar het ruikt heerlijk, ziet er geweldig uit en je kunt er alle kanten mee op. Lekker als lunch, met lekker brood, als diner met een stukje vlees of vis. Of lekker door de salade of pasta, er komt namelijk heerlijk gaarvocht vrij dat als dressing of saus kan dienen. 
Het leukste is om allerlei verschillende soorten en kleuren kerstomaatjes te gebruiken. Je kunt deze zelf kweken, opzoek gaan naar een boer in de buurt, maar tegenwoordig vind je ook steeds vaker gemixte bakjes in de supermarkt, wel zo handig!

Tomaatjes met mozzarella en basilicum
bijgerecht voor twee personen

250 gr tomaatjes in verschillende kleuren
150 gr mozzarellabolletjes
gedroogde tijm
handje verse basilicum
balsamicoazijn
zeezout
peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal met het snijvlak naar boven. Bestrooi met tijm, zout en peper en besprenkel met een dun laagje olijfolie en balsamicoazijn. 

Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Haal de tomaatjes uit de oven en meng met de mozzarellabolletjes en gescheurde basilicum.

Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...