maandag 11 november 2013

Pollo tonnato


Vitello tonnato vind ik heerlijk, zo ook deze broodjes vitello tonnato met appel. Het bereiden van de kalfsfricandeau voor de ''echte'' vitello tonnato is wel even een werkje, vandaar dat ik voor de broodjes plakjes fricandeau gebruikte, de experts zullen hier vast van huiveren... 
Ook deze keer wilde ik genieten van de heerlijke tonijnsaus, maar wel weer in een makkelijk receptje. Vandaar deze Pollo tonnato, gegrilde kipfilet in tonijnsaus. Je houd wel wat van de lekkere saus over als je dit recept maakt, deze kun je lekker gebruiken als broodbeleg voor de lunch of ook heerlijk op een toastje bij de borrel.
Ik heb de Pollo tonnato gecombineerd met rucola en tomaatjes uit de oven. Wist je dat tomaten erg gezond zijn, vooral als je ze warm eet? Dit komt door de antioxidant lypoceen, als deze verhit wordt, wordt dit omgezet in een vorm die door het lichaam beter kan worden opgenomen. Lypoceen zorgt ook voor de mooie rode kleur, hoe roder de tomaat hoe gezonder, omdat er dan meer lypoceen in zit. Daarnaast bevatten tomaten veel andere vitamines en mineralen zoals bijvoorbeeld vitamine C, A, kalium en magnesium. 


Ga jij deze heerlijke Pollo tonnato uitproberen?


Pollo tonnato
voor 1 persoon

1 kipfilet
takje kerstomaatjes
flinke hand rucola
1 blikje tonijn in olie
+/- 5 eetlepels mayonaise
2 eetlepels kappertjes

paar blaadjes verse basilicum
olijfolie
zeezout
peper


Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.


Laat de tonijn uitlekken en maak de tonijn en kappertjes (houd wat achter ter garnering) samen met een vork fijn. Meng de mayonaise erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Verhit een grillpan. Wrijf de kipfilet in met olijfolie en kruid met zout en peper, grill de kipfilet gaar.

Leg de rucola op een bord, besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de kipfilet op de rucola en schep er wat van het tonijnmengsel over. Leg de tomaatjes uit de oven erbij en bestrooi met de kappertjes. Scheur wat blaadjes basilicum en strooi over het gerecht. 

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...