zondag 16 maart 2014

Sinaasappelcarpaccio met gevulde dadels


Door het heerlijke zonnetje afgelopen week heb ik al helemaal zin in de lente. Weg met de zware winterse gerechten, tijd voor heerlijke lichte en frisse recepten! Deze sinaasappelcarpaccio is letterlijk en figuurlijk een zonnetje op je bord. 
Kies voor dit recept lekkere Medjool dadels, deze zijn groter en hebben zacht en sappig vruchtvlees. Ik koop ze vaak op de markt, ze zijn niet alleen lekker om mee te koken maar dadels zijn ook een heerlijk tussendoortje. Je neemt de dadels makkelijk mee en ze geven veel energie en zitten vol gezonde voedingsstoffen.
Het recept komt uit Foodies magazine van maart, ik heb alleen gekozen voor pijnboompitten in plaats van walnoten. Het is een lekker simpel en snel voorgerechtje dat je ook makkelijk kunt voorbereiden als je eters krijgt. Voeg wat extra sla toe en je hebt een heerlijke salade.


Sinaasappelcarpaccio met gevulde dadels
voor 4 personen

3 รก 4 sinaasappels
12 Medjool dadels
50 gr gorgonzola
75 gr sla melange
2 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels extra vierge olijfolie
zeezout
peper

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Maak de vinaigrette door de witte balsamico te mengen met een beetje zeezout en peper. Klop de olijfolie erdoorheen.

Snijd de dadels open en verwijder de pit. Vul de dadels met gorgonzola en druk ze een beetje dicht.

Snijd de schil van de sinaasappels en verwijder de witte huid ook zoveel mogelijk. Snijd met een scherp mes zeer dunne plakken van de sinaasappel.

Leg de sinaasappelplakjes licht dakpansgewijs op de borden. Verdeel de sla eroverheen en besprenkel deze met de vinaigrette. Leg de gevulde dadels op de sla en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Enjoy!


2 opmerkingen:

  1. Vanavond de sinaasappelcarpaccio gemaakt als voorgerecht voor mijn vriendinnen die kwamen eten. Met zijn vieren gesmuld. Ik kreeg complimenten dat het erg lekker was. Deze complimenten wilde ik even doorgeven. Bedankt voor het delen van het recept.
    Groet Carla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, bedankt voor je reactie Carla! Fijn dat jullie ervan genoten hebben. Groetjes Anneke

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...