maandag 14 april 2014

Paprika-tomatensalade met buffelmozzarella


Het recept voor deze heerlijke paprika-tomaten salade met buffelmozzarella is gebaseerd op een recept uit de Allerhande. Het is een simpele en pure salade met heerlijke Mediterrane smaken, om even lekker weg te dromen naar Italië...
Je kunt de salade 's avonds warm eten, eventueel met een stukje vlees of vis. Maar ook prima vooraf te maken en op kamertemperatuur te eten als (makkelijke meeneem)lunch met een lekker stuk ciabatta brood. Kies je favoriete olijven en heb je wat extra tijd? Maak dan je pesto zelf!



Paprika-tomatensalade met buffelmozzarella
voor 4 personen

3 paprika's; rood, geel en groen
360 gr kerstomaatjes in verschillende kleuren
2 eetlepels pesto
1 bol buffelmozzarella
half potje Kalamata olijven à 240 gr
olijfolie
zeezout
peper
1 ciabatta brood, voor erbij

Halveer de paprika's, verwijder de steeltjes en zaadlijsten en snijd ze in repen van 1 cm breed. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en bak de paprika op hoog vuur voor z'n 8 minuten, roer regelmatig. 
Halveer ondertussen de kerstomaatjes en voeg deze toe aan de paprika, bak ze nog een minuutje mee.

Neem de pan van het vuur, meng er nog een scheutje olijfolie en de pesto door. Roer de olijven erdoor en breng eventueel nog op smaak met een beetje zout en peper. Schep de groenten in een mooie schaal en laat 5 minuutjes staan.

Snijd de buffelmozzarella in plakken en leg deze op de salade. Serveer met het brood.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...