maandag 19 mei 2014

Bonensalade met tonijn en munt


Wat een heerlijk weer is het, eindelijk! Tijd om weer lekker zomers te gaan eten; lekker veel fruit, lichte maaltijden, salades... en af en toe lekker BBQ'en ;-) Voor door de weeks zijn de salades hier favoriet in de zomer! Dit recept is weer eens wat anders; een bonensalade. Bonen zijn super voedzaam, je kunt op deze salade dus wel even teren. Bonen (ook wel peulvruchten) zijn rijk aan vezels, eiwitten en goede koolhydraten. De vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet snel verhoogt, hierdoor blijf je langer verzadigd en krijg je geen last van snaaibuien.
Deze salade komt uit het boek Mijn Italiaanse dieet van Gino D'Acampo, een van oorsprong Italiaanse chef die in Engeland woont en daar ook regelmatig op tv te zien is. De salade is eenvoudig maar de smaken passen perfect bij elkaar. De zoete smaak van de rode ui in combinatie met de frisse munt en de bonen is heerlijk! Restjes zijn ook heerlijk als gezonde lunch!


Bonensalade met tonijn en munt
Voor 2 à 3 personen

Klein blikje rode kidneybonen
Klein blikje reuzen- of canellini bonen
Klein blikje kikkererwten
1 blikje tonijn
1 rode ui
sap van een halve citroen
een halve ciabatta
1 teentje knoflook
handje verse munt blaadjes
extra vergine olijfolie
zeezout
peper

Laat de bonen uitlekken, spoel ze onder de kraan af met water en laat ze weer uitlekken. Pel de ui en snijd in halve maantjes, meng de ui in een grote kom door de bonen. Hak de munt fijn en voeg deze samen met het citroensap en een scheut olijfolie toe. Breng de salade op smaak met zout en peper. Meng alles door elkaar en laat de salade z'n 10 minuten bij kamertemperatuur intrekken.

Snijd de ciabatta in sneetjes en rooster deze. Snijd het teentje knoflook door en wrijf de sneetjes ciabatta in met de knoflook.

Laat de tonijn uitlekken en schep deze losjes door de salade. Dien de salade op met het knoflookbrood.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...