maandag 12 mei 2014

Zalm met erwtenmuntsaus


Dit recept komt uit Foodies magazine, het april nummer op precies te zijn. Ik wist meteen dat ik dit recept ging uitproberen toen ik het zag! Die aardappeltjes zien er toch hartstikke gezellig uit? En wat is er nou gezonder dan een erwtensaus. Klinkt misschien een beetje gek, maar de saus is lekker zoet en fris door de munt. Lentekriebels gegarandeerd bij dit recept! 
Wist je dat munt al sinds de oude Egyptenaren gebruikt wordt als geneeskruid? Zo helpt het tegen misselijkheid, hoofdpijn, bevorderd het de spijsvertering en heeft het een antibacteriĆ«le werking. Dit kruid is heerlijk in je thee of geeft je water een lekker fris smaakje, maar probeer zeker ook eens deze zalm met erwtenmuntsaus!


Zalm met erwtenmuntsaus
voor 4 personen

600 gr zalmfilet, zonder huid
300 gr doperwten
1 kg aardappels
1 ui
1 limoen, liefst biologisch
5 takjes munt
1/2 bouillonblokje
6 eetlepels olijfolie
5 eetlepels boter
zeezout
peper


Verwarm de oven voor op 20°C.

Schil de aardappels en was ze. Leg een aardappel op een lepel en snijd hem dicht naast elkaar diep in, zonder hem door te snijden. Doe dit met alle aardappels. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter en bestrijk de aardappels dun met de boter. Bak ze 45-55 minuten in de oven. Bestrijk de aardappels regelmatig opnieuw met de boter tijdens het bakken.

Pel en snipper de ui. Was de limoen, droog hem en rasp de schil. Pers het sap uit de limoen. Was de munt, schut deze droog en pluk de blaadjes van de takjes. 

Verhit olijfolie in een pan. Bak de ui glazig en bak de doperwten en munt kort mee. Voeg het limoensap en rasp toe. Schenk er 200 ml water bij. Breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Kook voor ongeveer 4 minuten. Pureer het geheel met de staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Dep eventueel de zalm droog en snijd hem in 4 stukken. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in de pan en bak er de vis 2-3 minuten per zijde in. 

Breng de aardappels op smaak met zout en serveer ze met de zalm en de erwtenmuntsaus.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...