dinsdag 14 oktober 2014

Komkommerhapjes met carpaccio


Geef je dit weekend een feestje of ga je lekker borrelen? Op Pinterest kwam ik het idee tegen voor deze leuke komkommerhapjes met carpaccio. Ze zien er super lekker uit en het is eens iets anders om te serveren op je tv-avondje, borrel of op je feestje. Het laatste wat je wilt is uren in de keuken staan als je een feestje geeft, dit hapje is gelukkig heel simpel en snel. Ook is het een gezond alternatief voor de standaard vette en zoute hapjes. Natuurlijk kun je allerlei variaties verzinnen op deze hapjes, gebruik bijvoorbeeld een zongedroogd tomaatje of gerookte zalm in plaats van de carpaccio. Of besmeer de komkommer met zelfgemaakte tonijnsalade, gezonder dan een toastje en het ziet er leuk uit!
Gebruik voor dit recept een kleine komkommer, deze hebben meer smaak.



Komkommerhapjes met carpaccio
voor +/- 8 hapjes

1 kleine komkommer
50 gr roomkaas, naturel
8 plakjes carpaccio
klein handje pijnboompitten
zeezout
peper

Roer de roomkaas los met wat zout en peper.

Snijd de komkommer in 8 gelijke stukjes van z'n 1 - 1.5 cm dik.

Besmeer de stukjes komkommer met de roomkaas en leg hierop een plakje carpaccio.

Verdeel de pijnboompitten over de hapjes.

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...