zondag 1 maart 2015

Spaghetti met tapenade en rauwe ham


Dit heerlijke recept komt uit het maart nummer van Foodies magazine. Het is een simpel recept maar de pure smaken maken deze pasta tot een echte topper! Zo maak je de tapenade voor dit gerecht zelf, veel lekkerder dan uit een potje en het is zo gedaan. 
In de tapenade zit ansjovis, veel mensen houden niet van deze uitgesproken smaak. Zo heb ik wel eens een salade NiƧoise gegeten met daarin ansjovisfilets en dat vond ik ook echt niet lekker. Gelukkig wordt de ansjovisfilet in de tapenade gepureerd en blijft er weinig over van de structuur, geur en smaak. De gezouten ansjovis heeft de tapenade meer pit dus laat dit ingrediĆ«nt zeker niet achterwege!



Spaghetti met tapenade en rauwe ham
voor 4 personen

400 gr spaghetti
8 dunne plakken rauwe ham
150 gr groene olijven, zonder pit
50 gr Parmezaanse kaas
80 gr rucola
2 ansjovisfilets
olijfolie
zeezout
peper

Breng ruim water met wat zout aan de kook.

Spoel de ansjovisfilets af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. Pureer de ansjovis met de olijven en 6 eetlepels olijfolie fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Hak de helft van de rucola grof, voeg toe aan de tapenade en pureer nogmaals kort. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin de ham in porties krokant. Laat de ham uitlekken op keukenpapier.

Vang z'n 100ml van het kookwater op en giet daarna de spaghetti af. Meng de spaghetti met de tapenade en het kookvocht. Verbrokkel de ham en meng deze met de overgebleven rucola door de spaghetti. Breng op smaak met zout en peper. 

Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over de pasta.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...