woensdag 15 juli 2015

Mini quiches met ricotta en champignons

Quiches zijn niet gezond maar zo af en toe wel erg lekker! Dit recept is extra leuk want deze mini quiches zien er super gezellig uit. Ze zijn gevuld met ricotta en champignons, een erg lekkere combinatie! Het recept is van Donna Hay en komt uit haar boek nieuwe klassiekers, een echte aanrader. Deze mini quiches ook trouwens, moet je echt eens proberen!

Voor dit recept heb je ricotta nodig. Ricotta is een verse, frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk. De smaak is mild en een beetje zoetig. Ricotta bevat weinig zout en vet. Het woord ricotta betekend ''opnieuw gekookt'', het wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft bij het maken van kaas.



Mini quiches met ricotta en champignons
voor 4 quiches

4 blaadjes bladerdeeg
6 grote champignons
80 gr ricotta
125 ml melk
3 eieren
gedroogde tijm
2 tenen knoflook
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet 4 quichevormpjes van ongeveer 9.5 cm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Knip bakpapier op maat en leg dit op het deeg, vul de vormpjes met bakbonen. Bak de quichebodems 15 minuten in de oven.

Haal de bakbonen en het bakpapier van de vormpjes en zet ze 5 minuten terug in de oven.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en hak de knoflook fijn.

Verhit een scheutje olijfolie op hoog vuur in een pan. Voeg de champignons en knoflook toe en bak in 5 minuten. Bestrooi met de gedroogde tijm. Breng het mengsel flink op smaak met zout en peper.

Klop de eieren en melk los in een kom. 

Verdeel de ricotta en champignons over de vormpjes en schenk het eimengsel erover.

Bak de quiches 25 minuten in de oven. Serveer de quiches met een lekkere salade. 


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...