vrijdag 9 oktober 2015

Linguine puttanesca met tonijn


Puttanesca is een klassieke Italiaanse pastasaus, die letterlijk hoerenpasta betekent. De ingredienten? Die heb je allemaal makkelijk in je voorraadkast staan. De ideale maaltijd dus voor het einde van de week wanneer de koelkast leeg is. De typisch zuid Italiaanse ingredienten zijn tomaten, olijven, olijfolie, kappertjes en knoflook. In dit recept van Annabel Langbein is tonijn toegevoegd, helemaal in stijl uit blik, dit zorgt voor een completere maaltijd. Kan niet anders dan een heerlijke pasta worden toch?




Linguine puttanesca met tonijn
voor 2 personen

175 gr linguine
1 blikje tonijn op olie
1 blik tomatenblokjes, 400 gr
2 eetlepels kappertjes
100 gr lekkere zwarte olijven zonder pit
3 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
chili flakes
handje verse basilicum
olijfolie
zeezout
peper


Breng water aan de kook voor de linguine.

Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Snijd de ansjovisfilets in stukjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een diepe koekenpan en bak hierin de knoflook en ansjovis voor z'n 3 minuten op laag vuur. Zorg dat de knoflook niet verbrand! Voeg de kappertjes, tomaten uit blik en olijven toe. Breng de saus op smaak met chiliflakes. Laat de saus op een laag vuur z'n 10 minuten pruttelen.

Kook de linguine in gezouten water ''al dente''.


Laat de tonijn uitlekken, meng door de saus en laat een paar minuutjes verwarmen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de linguine af en meng de pasta door de saus. Scheur de blaadjes basilicum en strooi ze over de pasta.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...