dinsdag 17 november 2015

Granola ontbijtje met kaki


Vandaag een heel simpel en klein receptje, maar wel ontzettend lekker! Een heerlijk ontbijtje met fruit, yoghurt en ontbijtgranen, maar dan net even anders. De granola kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Dit deed ik ook en zo kwam ik op het idee voor dit lekkere ontbijtje.

Kaki fruit is misschien niet heel bekend maar heb je vast een keer zien liggen in de supermarkt. De fel oranje vruchten zijn pitloos en rijp smaken ze lekker zoet, een beetje peer en ook abrikoos-achtig. Het is de nationale vrucht van Japan, maar zou zijn oorsprong in China vinden. Het seizoen loopt ongeveer van september tot en met december.



Granola ontbijtje met kaki

Granola, bijvoorbeeld dit recept
Griekse yoghurt
1 rijpe kaki
half glaasje appelsap
snufje kaneel
beetje honing

Mix in je blender de kaki, het appelsap, een snufje kaneel en honing naar smaak. Verdeel dit mengsel over twee grote glazen. 

Schep hier een paar lepels Griekse yoghurt op en bestrooi met de granola.


Enjoy!



LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...