zondag 17 januari 2016

Hummus met ras el hanout

Er staan al twee hummus recepten op Mijn Kookavonturen, maar ook deze mag niet ontbreken. Naast de hummus met granaatappelpitjes, munt en pijnboompitjes en de hummus met zongedroogde tomaat en basilicum heb ik nu een variant met ras el hanout gemaakt. Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel meer dan 20 verschillende specerijen.

Ras el hanout bestaat vaak uit onder andere; piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma. De meeste ingredienten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling. Ras el hanout beteken letterlijk ''het hoofd van de winkel'', het beste kun je het vertalen als ''het beste van de winkel''


Hummus is erg gezond. Het bevat veel mineralen, in verhouding weinig calorieën en het is heel voedzaam. Lekker op de cracker of boterham, met Turks brood, maar ook heerlijk met rauwe groenten. Lekker dippen met worteltjes, komkommer en paprika..yum!


Hummus met ras el hanout

1 blik kikkererwten, 310 gr
1 flinke theelepel ras el hanout

2 eetlepels tahin
3 eetlepels citroensap
1 grote teen knoflook
chiliflakes uit een molentje
olijfolie
zout



Spoel de kikkererwten onder de kraan en laat ze uitlekken.

Doe de kikkererwten in de keukenmachine. Voeg de ras el hanout toe, het citroensap, de tahin, geperste knoflook, een scheut olijfolie en een snuf zout. Meng dit tot een gladde spread. Ik vind het lekker als er nog wat stukjes kikkererwt overblijven voor een lekkere bite. 


Schep de hummus in een schaaltje. Maak het af met een scheut goede olijfolie en bestrooi met wat gemalen chiliflakes.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...